Beskrivelse

Området
Løbet afvikles i terrænet rundt om Vejle og byder på en perlerække af varierende oplevelser. Ruterne passerer Grejsdalen, løber gennem forårsklædte skove, langs med Vejle Fjord og snor sig gennem den smukke Vejle Ådal. Da løbet samtidig afvikles i noget af det mest kuperede, og dermed bedste cykelterræn i Danmark, giver det således alle muligheder for en stor cykeloplevelse for motionister på ethvert niveau.

35 kilometer
Vores nye rute for hele familien på byder på fire, ikke så stejle bakker. Efter ca. 15 km. er der depot ved Brunmosehallen i Ødsted.

85 kilometer
Denne rute henvender sig til de ryttere, som netop er startet med at cykle, eller som ikke er kommet helt i gang med sæsonen endnu. Ruten byder på 8 kategoriserede bakker, hvoraf bakken ved Tørskind Grusgrav er den største udfordring. Undervejs er der depot i Nørup.

140 kilometer
Ruten byder på 15 kategoriserede bakker. Den største udfordring bliver den i cykelsportskredse vel nok mest kendte bakke i Danmark “Kiddesvej” Andre store udfordringer bliver Munkebjergbakken, Højen Skovvej og bakken ved Sandagergaard. Der er to depoter på ruten, som henvender sig til den øvede motionist.

185 kilometer
Med 20 kategoriserede bakker må denne rute betegnes som en hård rute der primært henvender sig til veltrænede cykelmotionister. Kiddesvej bliver igen en af de største udfordringer, men også Askebjerg, Munkebjerg og Tørskind bakkerne vil trække søm ud.
Der er i alt 3 depoter på turen.

220 kilometer
Denne superrute er den ultimative udfordring, idet ikke færre end 27 kategoriserede bakker indgår i denne rute. Mållinjen er på toppen af den ultimative stigning “Gl. Kongevej” midt i Vejle. Inden man giver sig i kast med denne rute, skal man have gennemført en fornuftig forårstræning, idet det er en meget hård rute, der vil være en udfordring for selv veltrænede og rutinerede motionister. En “bjerg-gearing”, eksempelvis 34-27, vil være at anbefale for langt de fleste motionister. Der er i alt tre depoter på ruten, der vel nok er det nærmeste man kommer et bjergløb i Danmark.

Vejle Cykel Motion byder hermed cykelmotionister på alle niveauer velkommen til Vejle søndag den 13. maj 2019.